Hoe kan ik mijn DNS-records aanpassen ?

Hoe beheer ik mijn DNS-records?

Het kan zijn dat je bij ons een domeinnaam hebt staan die je wilt koppelen aan een externe dienst, zoals Weebly of Squarespace. Dat doe je door de DNS-records van de domeinnaam aan te passen. DNS-records bepalen onder andere naar welk IP-adres de domeinnaam verwijst en op welke server de e-mail wordt afgeleverd.

Belangrijk

  • Het verkeerd instellen van de DNS-records kan ervoor zorgen dat je website niet meer bereikbaar is. Mocht het fout gegaan zijn, dan kan je uit maximaal vier herstelpunten kiezen om werkende DNS-records weer terug te zetten. Wij leveren geen ondersteuning voor het wijzigen van de DNS-records.
  • Nadat je de DNS-records hebt aangepast, duurt het uiterlijk 60 tot 90 minuten voordat de wijzigingen effectief zijn.

DNS-records beheren

Om te beginnen log je in bij domein overzicht, je hebt een e-mail ontvangen met inloggegevens. Mocht je deze niet hebben stuur dan gerust een e-mail naar onze servicedesk of start een chat. Klik na het inloggen naast je domein en DNS wijzigen op aanpassingen te maken aan je DNS instellingen. Elk DNS-record bestaat uit de volgende velden:

  • Naam. Het deel van de domeinnaam waarvoor het DNS-record geldt, bijvoorbeeld ‘www.domein.extensie’.
  • Type. Het type DNS-record. Dit kan ‘A’, ‘AAAA’, ‘TXT’, ‘MX’, ‘CNAME’ of ‘SRV’ zijn.
  • Inhoud. Dit is de inhoud van het record, bijvoorbeeld een IP-adres.
  • Prioriteit. Dit is doorgaans alleen van toepassing op het MX-record. De prioriteit geeft aan welk MX-record als eerst gebruikt moet worden.
  • TTL. Dit betekent ‘Time To Live’ en staat voor het aantal seconden dat het record geldig blijft voordat het ververst wordt.

Toevoegen

Onderaan de DNS-records vind je een lege regel met daarnaast een plusteken. Als je een enkel DNS-record wilt toevoegen, vul je de velden in de lege regel in. Als je meerdere DNS-records wilt toevoegen, dan klik je op het plusteken om nieuwe regels toe te voegen. Mocht je te veel regels toegevoegd hebben, dan klik je op het kruisje om de regel te verwijderen. Klik op ‘Opslaan’ om de wijzigigen op te slaan.

Verwijderen

Je verwijdert DNS-records door op het kruisje te klikken. Nadat je op ‘Opslaan’ hebt geklikt worden de wijzigingen doorgevoerd.

Herstellen

Als je tijdens het bewerken van de DNS-records een fout hebt gemaakt, klik je op ‘Herstel’ om de vorige DNS-records terug te zetten. Het kan gebeuren dat je pas merkt dat je een fout hebt gemaakt na het opslaan van de wijzigingen. Ook dat is geen probleem. Je hebt per domeinnaam maximaal vier herstelpunten. Selecteer het herstelpunt met de werkende DNS-records en klik op ‘Opslaan’.

 

(Bron)

Vorig bericht
Hoe herstel ik een back-up van mijn e-mail met AutoBackup ?
Volgend bericht
Hoe kan ik mijn DNS instellen voor Office 365 voor Bedrijven

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Carlo Konijn, met een gerust hart werken.

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.