(opgelost) ongeldige waarde voor het register Windows 10

Krijg je de volgende melding bij het openen van een van de Windows apps: ongeldige waarde voor het register. Dan is er tijdens een update is mis gegaan, Het zijn de Windows apps die meestal deze foutmelding geven, met onderstaande stappen kan je het probleem oplossen.

Windows 10 update tool

Methode 1: Controleer of alle Windows updates zijn geïnstalleerd, via instellingen > Bijwerken en beveiliging > installeer de nieuwste updates. Of ga naar de Microsoft website en download de Windows update tool en klik op update nu.

Microsoft updates

Methode 2: Open de Microsoft store (type bij zoeken store, klik op Microsoft Store app) klik rechtsboven op de 3 puntjes en daarna op downloads en updates. Klik op updates downloaden. De Windows apps worden opnieuw ge-update en/of herstelt, open na de updates een standaard Windows app bijv. fotos of video in het start menu.

Ongeldige waarde oplossen in het register via powershellMethode 3: je kan via Windows powershell dit eenvoudig oplossen, start Windows powershell via het zoek symbool naast start en typ powershell, selecteer powershell (openen als administrator)

Zorg ervoor dat je een back-up hebt van je e-mail en bestanden voordat je dit probeert. Zorg er ook voor dat alle openstaande programma’s zijn afgesloten.

Als het programma is geopend vul je onderstaande regel in.

Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

Windows gaat nu alle Windows apps en programma’s opnieuw installeren in het register. Zodra deze klaar is kan je alle Windows apps weer zonder problemen gebruiken.

[socialpug_tweet tweet=”Ja het is opgelost, super!!” display_tweet=””]
ESET protect banner
Vorig bericht
Wat kan jij doen tegen Phishing, spam e-mails ?
Volgend bericht
Hoe kies je het beste antivirus programma voor jou ?

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

3 maanden gratis toegang.

Online trainingen

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers – Academy met Guardey.

Leuke video’s (15 min.)
Praktische tips.
#cyberfit.
Vergoot jouw kennis,
Eenvoudig toepasbaar.
Cyberweerbaarheid.
Carlo Konijn, ict adviseur Chi Computers

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

6 reacties. Reactie plaatsen

 • Beste Carlo,
  Prima tip, gelukt zonder enige complicatie
  John

  Beantwoorden
 • Hallo Carlo,

  Wannner ik dit doe krijg ik de volgende melding: Deployment failed with HRESULT: 0x80073D02, Het pakket kan niet worden geïnstalleerd omdat bronnen
  waarin wijzigingen moeten worden aangebracht, momenteel in gebruik zijn.

  Hoe kan ik dit oplossen?

  Beantwoorden
  • Beste Cathe,

   Zorg ervoor dat je alle programma’s die open staan van te voren afsluit. Deze melding krijg je als er nog een programma open staat of een programma die op de achtergrond draait. Via ctrl + alt + del kan je naar taakbeheer, klik op meer detail voor de complete lijst processen. Hierin kan je bestaande programma’s afsluiten. het kan ook zijn dat het programma Windows shell experience host draait die het commando blokkeer deze kan je ook in deze lijst sluiten. Alleen de Windows processen onderaan de lijst mag je niet afsluiten.

   Beantwoorden
 • Hoi Carlo,
  Het probleem blijft na je tip. Heb je nog opties?

  Groeten

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Acronis cyberfit