Wat kan jij doen tegen Phishing, spam e-mails ?

De laatste jaren zien we steeds meer spam, phishing e-mails verschijnen op het internet. Om moe van te worden eigenlijk en alleen maar om je gegevens te achterhalen of ervoor zorgen dat je ergens een betaling doet die uit eindelijk naar een buitenlandse bankrekening toe gaat.

Kies voor e-mailprovider met een anti-spam filter

Voor thuisgebruik raad ik eindelijk alleen nog maar e-mailadressen via Microsoft aan. Dit zijn de @outlook.com e-mailadressen die je krijgt bij een Microsoft account. De gehoste e-mail van Microsoft werk via hun Microsoft exchange systeem die voorheen alleen voor zakelijk klanten beschikbaar was. De spam filters van Microsoft exchange zijn een stuk beter dan die van bijv. een internet provider.

Anti-spam filter voor Microsoft Outlook

Maak je gebruik van e-mail via je internet provider en wil je toch een extra beveiligings laag toevoegen aan je e-mail. Dan kan je via een antivirus pakketten in veel gevallen ook gebruik maken van een anti spam filter. Bijvoorbeeld met G-Data antivirus krijg je een anti-spam filter voor Microsoft Outlook die automatisch je e-mails scant voor spam.

Bescherming voor phishing e-mails

Phishing e-mails zien we de laatste tijd het meest. Dit zijn e-mails bijvoorbeeld van je bank dat je moet inloggen om je gegevens te verifiëren of dat je een prijs ergens hebt gewonnen. Deze e-mails konden we voorheen makkelijk herkennen aan de opmaak of de spelling. Tegenwoordig zien ze er steeds echter uit, kortom oppassen waar je op klikt.

Als je e-mail hebt via je Microsoft kan je in combinatie met office 365 gebruik maken van advanced threat protection. Dit systeem scant automatisch klikbare links in e-mail berichten en de bijlages. Als een link is gemarkeerd als phising dan wordt deze automatisch geblokkeerd.

Super handig, als je per ongeluk op een verkeerde link klikt helpt advanced threat protection om problemen te voorkomen.

Je zakelijke e-mailberichten en je organisatie beschermen.

Voor zakelijke klanten kan je ook gebruik maken van deze oplossing. Als je al gebruik maakt van Office 365 voor bedrijven dan kan je advanced threat protection toevoegen aan je pakket. Of je kan je pakket upgraden naar Microsoft 365 voor bedrijven dan krijg je een compleet pakket met onder andere advanced threat protection en verschillende voorzieningen om je systemen te beveiligen.

Wat kan je nog meer realiseren ?

Voor je zakelijke e-mail is het belangrijk dat je SPF en DKIM activeert. Hiermee zorg je ervoor dat er niet zomaar misbruik gemaakt kan worden van jouw zakelijke e-mailadressen.

SPF: SPF is een lijst met goedgekeurde IP adressen waar jouw domein vanaf mag versturen. Spammers versturen vaak mail vanaf een IP adres die niet in deze lijst staat. Hierdoor worden dit soort mails al snel aangemerkt als spam. Dit is ook een methode om te voorkomen dat ze uit naam van jouw mail kunnen versturen.

DKIM: Met DKIM wordt bij het uitsturen van mail een digitale handtekening gekoppeld aan jouw mail, de digitale handtekening is dan weer gekoppeld is aan jouw domeinnaam.

Heb je hulp nodig om dit soort zaken in te stellen, dan help ik je graag. ( Afspraak maken ) of bekijk mijn totaaloplossing voor ondernemers.

ESET protect banner
Vorig bericht
Hoe kan ik mijn computer opschonen ?
Volgend bericht
Een back-up voor OneDrive voor bedrijven, noodzakelijk ?

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

3 maanden gratis toegang.

Online trainingen

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers – Academy met Guardey.

Leuke video’s (15 min.)
Praktische tips.
#cyberfit.
Vergoot jouw kennis,
Eenvoudig toepasbaar.
Cyberweerbaarheid.
Carlo Konijn, ict adviseur Chi Computers

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Acronis cyberfit