Een back-up voor OneDrive voor bedrijven, noodzakelijk ?

Werken in de cloud brengt veel voordelen met zich mee, je hebt overal toegang tot je bestanden en zoals met elke cloud service is veiligheid tot op zekere hoogte gegarandeerd, maar niet waterdicht. Als je per ongeluk bestanden verwijdert of door malware dat er bestanden worden verwijdert. Dan kan je deze bestanden niet altijd herstellen, dit heeft te maken met het bewaarbeleid die ingesteld inde office 365 omgeving.

Wat gebeurt er als bestanden worden verwijdert ?

  • Items die belanden in de prullenbak van OneDrive worden na 93 dagen automatisch definitief verwijderd.
  • Is je prullenbok vol, worden de oudste items na drie dagen automatisch verwijderd.

OneDrive is handig als cloud opslag, maar als je organisatie te maken heeft met gevoelige documenten is het niet aan te raden om alleen OneDrive te gebruiken als back-up voorzieningen. Een 2e back-up is hiervoor vereist, er zijn een aantal manieren waardoor je dit kan realiseren.

Een lokale back-up met een Synology NAS

Een Synology NAS is een netwerk harde schijf die automatisch je bestanden van OneDrive downloadt op je netwerk harde schijf. Je kan zelf bepalen hoe lang je bestanden worden bewaard en via een handig portaal kan je bestanden eenvoudig herstellen/

Een extra cloud back-up

Via bedrijven zoals Skykick of Spanning wordt er een extra back-up gemaakt in de cloud van je bestanden. De bewaartermijn van deze organisaties is meestal een paar jaar. Houw er wel rekening mee dat je bestanden dan nog steeds in de cloud zijn opgeslagen en je blijft hiermee afhankelijk van je cloud provider. Met een Synology NAS heb je daar meer controle over omdat je fysiek een netwerk schijf in je kantoor hebt staan.

Interesse in een extra back-up ?

Onze office 365 voor Bedrijven pakketten worden standaard geleverd met een Skykick back-up, ons ondernemers pakket wordt geleverd met Skykick en Synology NAS. Heb je intresse of vragen hierover neem gerust contact met ons op.

Vorig bericht
Wat kan jij doen tegen Phishing, spam e-mails ?
Volgend bericht
Lekker fris en opgeruimd beginnen aan het nieuwe jaar ( 2019 )

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Carlo Konijn, met een gerust hart werken.

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.