Een back-up voor OneDrive voor bedrijven, noodzakelijk ?

Werken in de cloud brengt veel voordelen met zich mee, je hebt overal toegang tot je bestanden en zoals met elke cloud service is veiligheid tot op zekere hoogte gegarandeerd, maar niet waterdicht. Als je per ongeluk bestanden verwijdert of door malware dat er bestanden worden verwijdert. Dan kan je deze bestanden niet altijd herstellen, dit heeft te maken met het bewaarbeleid die ingesteld inde office 365 omgeving.

Wat gebeurt er als bestanden worden verwijdert ?

  • Items die belanden in de prullenbak van OneDrive worden na 93 dagen automatisch definitief verwijderd.
  • Is je prullenbok vol, worden de oudste items na drie dagen automatisch verwijderd.

OneDrive is handig als cloud opslag, maar als je organisatie te maken heeft met gevoelige documenten is het niet aan te raden om alleen OneDrive te gebruiken als back-up voorzieningen. Een 2e back-up is hiervoor vereist, er zijn een aantal manieren waardoor je dit kan realiseren.

Een lokale back-up met een Synology NAS

Een Synology NAS is een netwerk harde schijf die automatisch je bestanden van OneDrive downloadt op je netwerk harde schijf. Je kan zelf bepalen hoe lang je bestanden worden bewaard en via een handig portaal kan je bestanden eenvoudig herstellen/

Een extra cloud back-up

Via bedrijven zoals Skykick of Spanning wordt er een extra back-up gemaakt in de cloud van je bestanden. De bewaartermijn van deze organisaties is meestal een paar jaar. Houw er wel rekening mee dat je bestanden dan nog steeds in de cloud zijn opgeslagen en je blijft hiermee afhankelijk van je cloud provider. Met een Synology NAS heb je daar meer controle over omdat je fysiek een netwerk schijf in je kantoor hebt staan.

Interesse in een extra back-up ?

Onze office 365 voor Bedrijven pakketten worden standaard geleverd met een Skykick back-up, ons ondernemers pakket wordt geleverd met Skykick en Synology NAS. Heb je intresse of vragen hierover neem gerust contact met ons op.

close

Blijf op de hoogte

Ontvang 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Vorig bericht
Wat kan jij doen tegen Phishing, spam e-mails ?
Volgend bericht
Lekker fris en opgeruimd beginnen aan het nieuwe jaar ( 2019 )

Wellicht ook interessant:

Blijf op de hoogte

Ontvang 2x per maand handige tips en persoonlijk advies.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. (Mailpoet) Lees onze privacyverklaring.

Nieuwste blog berichten

exchange e-mail
Carlo Konijn ICT advies en ondersteuning

Extra hulp nodig?

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen en/of opmerking laat hieronder een reactie achter.

Of plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu