Introductie van Microsoft Teams

Microsoft Teams de werkruimte met chatfunctie in Office 365

Microsoft Teams is een nieuwe app binnen het office 365 en Microsoft 365 voor bedrijven pakket. Microsoft Teams maakt nog eenvoudiger om samen te werken aan documenten en projecten. We zaten er al een tijdje op te wachten dat Microsoft met een handige tool kwam die samenwerken nog makkelijker maakt. Het was het wachten helemaal waard, Microsoft Teams is een handige Tools die op het eerste gezicht lijkt op een social media tijdlijn. Je hebt makkelijk toegang tot de document bibliotheken van Sharepoint, Microsoft planner en heeft een complete integratie met Skype voor Bedrijven.

microsoft teams

Interactief met elkaar samenwerken in Microsoft Teams

Als je Microsoft Teams voor het eerst opent zie je een chat tijdlijn, via deze tijdlijn kan je makkelijk chatten met teamleden. Teamgesprekken zijn standaard zichtbaar voor het hele team, maar privégesprekken zijn natuurlijk ook mogelijk. Skype is volledig geïntegreerd, zodat teams kunnen deelnemen aan spraak- en videovergaderingen. En iedereen kan hun digitale werkruimte aan hun wensen aanpassen met emoji’s, stickers, GIF’s en aangepaste memes.

microsoft teams samenwerken aan documenten

Samenwerken aan documenten

Via Microsoft Teams heb je eenvoudig via tabbladen toegang tot je documenten bibliotheek. Alle Word, Excel, PowerPoint, OneNote en pdf bestanden kan je direct openen in Microsoft Teams of het betreffende bestand openen via Microsoft office op je computer of notebook. Het betreffende bestand wordt automatisch opgeslagen zolang je met internet ben verbonden. Als teamleden in hetzelfde document werken via Microsoft Teams zie je in het document verschillende cursors met verschillende kleuren door het document gaan. Je weet altijd wie er mee werkt aan je documenten en indien gewenst kan je eenvoudig een gesprek met elkaar starten via Skype voor Bedrijven.

microsoft Teams en microsoft planner

Betrouwbare beveiliging voor teams

Ten slotte biedt Microsoft Teams de geavanceerde beveiligings- en nalevingsfunctionaliteit die onze Office 365-klanten verwachten. Gegevens zijn versleuteld tijdens de overdracht en wanneer ze niet worden gebruikt. Net zoals voor onze andere commerciële services, hebben we een transparant operationeel model zonder permanente toegang tot klantgegevens. Microsoft Teams ondersteunt de belangrijke nalevingsstandaarden, waaronder modelclausules van de EU, ISO 27001, SOC 2, HIPAA en meer. En, zoals klanten van ons verwachten, wordt Microsoft Teams gehost door onze grootschalige, wereldwijde netwerk van datacenters, en wordt dit automatisch ingericht vanuit Office 365 en centraal beheerd, net zoals andere Office 365-services.

Microsoft Teams is beschikbaar voor alle office 365 voor bedrijven gebruikers

Bron: Microsoft blog

Anywhere office ebook

Gratis E-book, overal eenvoudig werken met Microsoft 365 voor Bedrijven.

Ontvang het gratis ebook en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

close
Anywhere office ebook

Gratis E-book, overal eenvoudig werken met Microsoft 365 voor Bedrijven.

Ontvang het gratis ebook en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Vorig bericht
Multi-factor authentication voor office 365 en Microsoft 365
Volgend bericht
Aan de slag met teams en kanalen met Microsoft Teams

Wellicht ook interessant:
Blijf op de hoogte

Ontvang 2x per maand handige tips en persoonlijk advies.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. (Mailpoet) Lees onze privacyverklaring.

Nieuwste blog berichten
Carlo Konijn ICT advies en ondersteuning

Extra hulp nodig?

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen en/of opmerking laat hieronder een reactie achter.

Of plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.
Menu