WhatsApp Business handige combinatie met VoIP Telefonie

WhatsApp Business is zojuist uitgekomen voor Android gebruikers en iOS zal binnenkort snel volgen. Met WhatsApp Business kunnen gebruikers een zakelijk account aanmaken om zo direct, contact te hebben met klanten. Via WhatsApp Business kan je eenvoudig privé en werk scheiden, vergelijk baar met Facebook Messenger via een zakelijke Facebook pagina.

Vast telefoonnummer met WhatsApp Business

Bij bedrijven en zelfstandigen zien we steeds meer dat er wordt gekozen voor een vast nummer om een duidelijke scheiding te maken tussen privé en zakelijk, voor de professionele uitstraling en de regio aanduiding om duidelijk kenbaar te maken waar het bedrijf is gevestigd.

WhatsApp is ontzettend populair, veel zelfstandigen en bedrijven maken er gebruik maken. Klein zakelijk en grote bedrijven gebruiken meestal een extra toestel met 06 nummer en beantwoorden vragen via de web versie van WhatsApp. Zelfstandigen kunnen het op dezelfde manier gebruiken, echter gebruiken de meeste hun privé nummer hiervoor. Waardoor je ook in de avond uren gecontacteerd wordt en als je zoals bij bent wil je ook weleens onderuit zakken op de bank en genieten van je favorieten Netflix shows,

WhatsApp Business met digitale telefonie ( VoIP Telefonie )

Je kan een vast nummer gebruiken via Ziggo of KPN, of via een onafhankelijk VoIP Provider (bijv. die van ons via GnTel) heb je gelijk meer vrijheid met je telefoonnummer. Bovendien krijg je er alle VoIP opties er gratis bij, Met het vaste nummer kan je eenvoudig zakelijk en privé scheiden en door WhatsApp Business te koppelen aan je vaste nummer heb je hiermee ook de perfecte opstelling, nu alleen nog een mooie knop op je website.

Bekijk onze VoIP pakketten en stap over.

WhatsApp Business instellen

Download de app via Google play of de iTunes store (iOS binnenkort), als je de app opent wordt er gevraagd naar een telefoonnummer vul hier je vaste telefoonnummer in. Kies daarna mij bellen zodat de opgebeld wordt voor de verificatie code.

Whatsapp for business whatsapp voor bedrijven

Na de verificatie kan je jouw bedrijfsinformatie toevoegen met een logo van je bedrijf. Daarna kom je het hoofdscherm, voor iedereen die WhatsApp al gebruikt ziet het er erg bekend uit. Als je rechts bovenin onder instellingen naar bedrijfsinstellingen en profiel gaat kan je de volgende gegevens toevoegen aan je bedrijfsprofiel

  • Het bedrijfsadres
  • Precieze locatie op de kaart
  • Categorie
  • Aanvullende omschrijving
  • Openingstijden
  • E-mailadres
  • De website van je bedrijf.

Als je deze gegevens hebt ingevuld heb je jouw eigen coole bedrijfs profiel voor WhatsApp business.

Tot slot zijn er verschillende berichtinstellingen beschikbaar:

  • Afwezigheidsbericht. Je kunt bij afwezigheid een automatisch antwoord instellen. Het bericht is te personaliseren én je kunt aangeven wanneer deze verzonden moet worden: altijd, aangepast of buiten openingstijden.
  • Begroeting. Je kunt klanten die voor het eerst (óf na 14 dagen van inactiviteit) contact met je opnemen een standaard begroeting versturen. Deze is ook volledig te personaliseren.

Snelle antwoorden. Heb je vaak te maken met dezelfde vragen? Dan kun je deze hier alvast als snelle antwoorden instellen. Het enige dat je dan hoeft te doen is ‘/’ te typen, gevolgd door de sneltoets of een ingestelde snel antwoord (bron frankwatching )

Zo kan je beginnen met Whatsapp business, mocht je nog vragen laat het ons gerust even weten of bekijk onze VoIP Telefonie pakketen om deze te combineren met Whatsapp business

Anywhere office ebook

Gratis E-book, overal eenvoudig werken met Microsoft 365 voor Bedrijven.

Ontvang het gratis ebook en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

close
Anywhere office ebook

Gratis E-book, overal eenvoudig werken met Microsoft 365 voor Bedrijven.

Ontvang het gratis ebook en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Vorig bericht
Download de vernieuwde smartphone app
Volgend bericht
Wat is VoIP Telefonie ?

Wellicht ook interessant:

Blijf op de hoogte.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. (Mailpoet) Lees onze privacyverklaring.
Carlo Konijn ICT advies en ondersteuning

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

m365
Menu