WordPress plug-ins uitschakelen bij een verkeerde update

Oeps je update netje plug-ins van WordPress en dan zit er net een plug-in tussen met fouten waardoor je website crasht en je hebt geen toegang meer tot je website. Gelukkig valt dit eenvoudig op te lossen echter is technische kennis vereist en onderneem deze stappen niet als je hier geen verstand van hebt.

Inloggen via de WordPress database

Inloggen in database kan per hosting provider verschillend zijn, indien deze stappen anders neem dan van te voren contact op met je hosting provider. Bij de meeste provider kan je inloggen in de database via jouw domeinnaam.nl/phpadmin deze mogelijkheid kan verschillend zijn, vraag hiernaar bij je hosting provider.

inloggen via php admin

Daarna kan je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord die je hebt gekregen van je hosting maatschapij. In de tabellen lijst ga je naar wp_options en zoek daarin naar active plugins en klik op wijzigen.

wordpress plugins wijzigen in phpadmin

Alle informatie in de plugin box kan je verwijderen en druk daarna onderaan bij de optie opslaan op start.

php admin actieve plugins uitschakelen

Alle plug-ins zijn nu uitgeschakeld en met een beetje geluk heb je weer toegang tot je website waarin je de plug-ins een voor een kan activeren of de foutieve plug-in kan terug zetten naar een vorige versie.

Hoe kan je dit soort fouten voorkomen ?

Zorg ervoor dat je een back-up hebt van je website of een back-up systeem die met enige regelmaat een back-up maakt van je website. Deze back-ups zijn onder meer inbegrepen in ons WordPress onderhouds pakket.

Volgend bericht
E-mail instellingen webhosting pakket

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Carlo Konijn, met een gerust hart werken.

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.