Valkuilen rondom e-mail marketing

Vandaag de dag zie ik nog steeds veel bedrijven in de meest simpele valkuilen vallen van e-mail marketing dus ik ga er vandaag een paar toelichten

De meest voorkomende is het onderwerp een onderwerp zoals nieuwsbrief wordt vrijwel door elk Spamfilter geblokkeerd. Omdat een spam filter het woord nieuwsbrief automatisch markeert als spam. Het is raadzaam om een creatief onderwerp te verzinnen en onderwerp zoals dit moet je echt even lezen is al veel interessanter dan mijn nieuwsbrief en het klinkt ook wat indrukwekkende en interessanter.

Een andere is het dubbele op in formulier, velen weten niet eens wat het betekent maar dit is een  aanmeld formulier op bijvoorbeeld je website waarin een klant zijn naam en e-mailadres kan invullen op aanmelden drukt en dan nogmaals een bevestiging krijgt in zijn of haar e-mail. Waarop ze moeten klikken voordat ze aangemeld zijn op de nieuwsbrief. Ik zie nog steeds heel veel klanten gewoon een bestaand klantenbestand gebruiken en deze klanten e-mails toesturen. Terwijl dit door de Nederlandse wet niet eens is toegestaan en dat gezegd ik heb nog niet ergens te horen gekregen dat er mensen zijn die problemen zijn gekomen, Echter is het raadzaam om een e-mailsysteem te gebruiken met deze functionaliteit om problemen te voorkomen. Bijv. mailchimp of mailpoet.

En de laatste het e-mailadres klinkt heel logisch maar heel veel bedrijven die gebruik maken van een e-mail systeem, koppelen niet hun e-mailadres aan het systeem en dit is zonde. De meeste e-mail systemen gebruiken hun eigen e-mail server om e-mails te versturen. Deze e-mails komen niet altijd aan bij de geadresseerde omdat erbij de verstuurde in het e-mailadressen een aantal cijfers staan van het e-mail systeem. Als je gebruik maakt van een e-mail systeem zorg ervoor dat het e-mail systeem kan verifiëren met je eigen e-mailadres zodat je er zeker van bent dat jouw e-mails ook aankomen bij jouw klant. e-mail systemen die dit bijvoorbeeld kunnen zijn mailpoet of mailchimp.

Het e-mailsysteem van Mailpoet kan je onder andere ook koppelen met je zakelijk e-mail adres via Exchange online ( Office 365 ) Hiermee houw je alles op een plek voor je bedrijf. Wij realiseren onder meer e-mail marketing voor bedrijven via onze website abonnementen.

Anywhere office ebook

Gratis E-book, overal eenvoudig werken met Microsoft 365 voor Bedrijven.

Ontvang het gratis ebook en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

close
Anywhere office ebook

Gratis E-book, overal eenvoudig werken met Microsoft 365 voor Bedrijven.

Ontvang het gratis ebook en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Vorig bericht
Online adverteren met Google Adwords
Volgend bericht
Adverteren via Facebook

Wellicht ook interessant:
Blijf op de hoogte

Ontvang 2x per maand handige tips en persoonlijk advies.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. (Mailpoet) Lees onze privacyverklaring.

Nieuwste blog berichten
Carlo Konijn ICT advies en ondersteuning

Extra hulp nodig?

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen en/of opmerking laat hieronder een reactie achter.

Of plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.
Menu