Handig om mee te werken in office 365: Office lens

Office lens is een handige smartphone app van Microsoft waarmee je eenvoudig documenten kan scannen en foto’s kan maken van de aantekeningen op een whiteboard. Daarna kan je het in gescande document of foto makkelijk verkleinen en aanpassen naar de juiste maat.

Enige tijd geleden ben ik weer begonnen om deze app in gebruik te nemen, ik maak veel notities op een kladblok en laatst met het ondertekenen van een contract kon ik deze eenvoudig opslaan en direct toevoegen aan het betreffende klanten dossier. Office lens zal nooit een vervanger zijn van een normale scanner omdat office lens erg afhankelijk is van de kwaliteit van de smartphone camera.

Maar voor alsnog was het bij het ondertekenen van het contract erg handig, op deze manier had ik al een ondertekend exemplaar veilig opgeslagen in mijn cloud. Enige dagen erna heb ik het document door de scanner gehaald en ook dit document toegevoegd aan m’n cloud in hetzelfde klanten dossier en het gaf eigenlijk een goed gevoel. Ik realiseerde me later pas als ik in de tussentijd het getekende document misschien was kwijt geraakt of door buiten te lopen en het waait. Het zou natuurlijk zomaar kunnen gebeuren dat het papierwerk letterlijk wordt mee geblazen.

Natuurlijk kan ik altijd een nieuw document printen en mijn klant vragen het opnieuw te ondertekenen, maar dankzij office lens zou dit niet nodig zijn. Ook al is alles precies gegaan zoals verwacht wederom super blij met deze handige app. En als bijkomend voordeel wordt deze automatisch toegevoegd aan mijn OneDrive die ik wederom eenvoudig kon kopiëren in mijn administratie map, boekhouder ook weer blij dat alle contracten op een plek zijn opgeslagen.

Office Lens downloaden en installeren

Office lens is gratis te downloaden via de itunes store of google play store, je hebt een Microsoft account nodig om documenten op te slaan in OneDrive. Dit kan met een gratis account of met een zakelijk account.

Daarna is het eenvoudig beginnen met het maken van een foto van een document en scannen maar.

Anywhere office ebook

Gratis E-book, overal eenvoudig werken met Microsoft 365 voor Bedrijven.

Ontvang het gratis ebook en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

close
Anywhere office ebook

Gratis E-book, overal eenvoudig werken met Microsoft 365 voor Bedrijven.

Ontvang het gratis ebook en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Vorig bericht
Office mobile vervangen door standalone office apps.
Volgend bericht
Raak je bestanden niet meer kwijt met een online back-up

Wellicht ook interessant:

Blijf op de hoogte.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. (Mailpoet) Lees onze privacyverklaring.
Carlo Konijn ICT advies en ondersteuning

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

m365
Menu