Uw back-up de beste beveiliging tegen ransomware (virussen, spyware en malware)

Wat is de beste beveiliging tegen de nieuwste virussen en andere vormen van malware ? Deze vraag krijgen we met enige regelmaal en het antwoord is heel simpel.

Back-up, back-up en back-up

Zorg voor een goed back-up van alle belangrijke gegevens, Als het fout gaat dan gaat het meestal goed fout en zijn belangrijke gegevens niet meer toegankelijk of compleet verdwenen.

Een goede back-up

De meeste zijn ongetwijfeld gewend om met enige regelmaat een back-up te maken via een usb stick of externe harde schijf. Het nadeel hiervan ben je natuurlijk zelf, je dient jezelf aan te leren elke weel of maand een back-up te maken van alle belangrijke gegevens.

Het kan makkelijker met een cloud back-up

Via een cloud back-up worden uw belangrijke bestanden automatisch opgeslagen in de cloud op een externe server via bijv. Google, Microsoft of Apple. Voor een online back-up systeem betaal je ongeveer € 5,- a € 15,- per maand en dan heb je altijd een back-up van uw belangrijke gegevens.

De belangrijkste vraag zou zijn, hoe belangrijk zijn uw gegevens het is de investering meer dan genoeg waard om uw gegevens veilig te stellen.

De online back-up is onder andere opgenomen in ons alles in 1 pakket, zie hier voor meer informatie

Vorig bericht
Online marketing
Volgend bericht
Slimme bedrijven maken een back-up van al hun data!

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Carlo Konijn, met een gerust hart werken.

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.