Wat kosten de juiste communicatie tools voor een bedrijf ?

Bij communicatie voor je bedrijf zullen de meeste ongetwijfeld als eerste denken aan Vast en mobiele telefonie. In principe kun je met vrij weinig middelen en de juiste investering gebruik maken van professionele tools voor uw bedrijf voor een aantrekkelijke prijs.

Telefoonkosten

Je maandelijkse telefoonrekening kan bestaan uit hoge bedragen als je veel acquisitie pleegt of als je voor je werk veel moet bellen met leveranciers en klanten. Telefoonkosten zijn uiteraard volledig aftrekbaar maar als verstandige ondernemer wil je gewoon weten waar je aan toe bent.

De meeste telecomaanbieders bieden verschillende abonnement en losse bundels met een aantal belminuten of je kan overstappen naar onbeperkt bellen. In beide gevallen kan je voor jezelf bepalen welke bundel het beste bij je past voor jouw onderneming.

Vast of mobiel bellen

Afhankelijk van je bedrijfsvoering ga je het meest gebruik maken van je vaste telefoon als je bijvoorbeeld vaak op kantoor werkt of met je mobiele telefoon als je vaak onderweg bent. Met de heden daagse techniek kan je ook kiezen voor een combinatie van beide om jezelf meer flexibiliteit te geven in je onderneming.

Bellen met een vaste telefoon bellen is voor de meeste ondernemers een gewoonte als ze op kantoor zitten. Via zakelijk met VoIP telefonie kan je eenvoudig bellen via internet met een vast toestel op kantoor. Een van de voordelen van zakelijk bellen via VoIP telefonie is flexibel doorschakelen, als je niet op kantoor bent en iemand belt jouw vaste toestel dan wordt het gesprek automatisch doorgezet naar je mobiele telefoon.

Mobiel bellen met je zakelijke nummer

Eenmaal als je telefoontjes opneemt door deze flexibel doorschakelen functie zal het uiteraard voor komen dat je iemand via je mobiele telefoon wilt terug bellen. Sommige ondernemers hebben een zakelijk 06 nummer zodat het niet uit maakt dat je klanten jouw zakelijk 06 nummer weten. Andere ondernemers maken gebruik van hun privé 06 nummer of willen liever hun 06 nummer privé houden zodat klanten niet via whatsapp, sms of via facebook Messenger berichten gaan sturen.

Een bijkomend voordeel van VoIP telefonie zijn de verschillende smartphone apps die beschikbaar zijn om uit te bellen met je vaste nummer. In deze smartphone app maak je verbinding met je vaste toestel en bel je uit met je vaste nummer. Ongeacht waar je bent kan je met je vaste nummer uit bellen en houw je jouw 06 nummer prive.

Werk overal met office 365
Kosten van VoIP Telefonie

Een basis pakket Zakelijke VoIP Telefonie incl. onbeperkt bellen begint vanaf € 16,- per maand per gebruiker. Als eenmalige investering zijn er uiteraard kosten gepaard met de eenmalige installatie van de VoIP oplossing en je hebt hiervoor een speciaal VoIP Toestel nodig om hiervan gebruik te kunnen maken.

Eenmalige kosten:
Voip toestel: € 99,- excl. Btw
Eenmalge installatie vanaf € 100,- excl. Btw

Maandelijkse kosten
Per gebruiker € 16,- per maand excl. Btw ( incl. onbeperkt bellen, smartphone app en flexibel doorschakelen.

Mobiel telefoon abonnement

Als ondernemer heb je de keuze om een sim only of een toestel combinatie te nemen bij je mobiele telecom provider voor e bedrijf. Tegenwoordig kiezen steeds meer ondernemers voor een sim only pakket aangezien de toestel afbetaling wordt gezien als een lening en kan een negatieve invloed hebben voor je bedrijf. Daarnaast is een zakelijk smartphone nog steeds belastingtechnisch aftrekbaar en kan gunstiger uit komen dan een maandelijkse afbetaling.

Als bijkomend voordeel houw je jouw maandelijkse kosten lager en als je het combineert met mobiel onbeperkt bellen weet je precies waar je aan toe bent als ondernemer. Bijvoorbeeld via Ziggo mobiel heb je een sim only onbeperkt bellen pakket voor € 30,- per maand.

Eenmalige investering
250,- a € 700,- ( Afhankelijk van het Toestel € gekozen toestel)
Maandelijkse kosten
€ 30,- ( incl. onbeperkt bellen geen verassingen voor je telefoonrekening)

Totale kosten zakelijk flexibel bellen

Eenmalige kosten:
Voip toestel: € 99,- excl. Btw
Eenmalige installatie vanaf € 100,- excl. Btw

Maandelijkse kosten
Per gebruiker € 16,- per maand excl. Btw ( incl. onbeperkt bellen, smartphone app en flexibel doorschakelen.

Eenmalige investering
250,- a € 700,- ( Afhankelijk van het Toestel € gekozen toestel)
Maandelijkse kosten
€ 30,- ( incl. onbeperkt bellen geen verassingen voor je telefoonrekening)

Totaal eenmalig: € 450,- a € 700,- en per maand € 46,- per maand.  Bekijk ons Vast en Mobiel bellen pakket
Vorig bericht
VoIP: Flexibel doorschakelen
Volgend bericht
Handige bespaartips voor zakelijk bellen

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Carlo Konijn, met een gerust hart werken.

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.