Keuzehulp: de juiste internet provider voor je zakelijke internet aansluiting.

De overstap naar een zakelijk aansluiting is in veel gevallen iets duurder dan de consumenten aansluiten, als ondernemer ben je afhankelijker van je internet en met deze reden betaal je elke maand een beetje extra. Dit beetje extra geeft je een stukje voorrang rondom storingen in tegenstelling tot consumenten. Je zal het vast weleens hebben meegemaakt dat je thuis even geen internet hebt, maar als je bij de gemeente of bibliotheek binnen stapt om daar te internetten. Zal het internet het daar wel werken in tegenstelling tot bij jouw thuis. Dit komt omdat de betreffende aansluiting anders worden onderhouden hier gaat het beetje extra naar toe om deze garantie te waarborgen.

Wanneer je overstapt naar zakelijk internet doe je er goed aan om deze afspraken te controleren bij je zakelijk provider om er zeker van te zijn dat je bedrijf niet zomaar stil komt te liggen. Zelfs als je voornamelijk vanuit huis werkt als zzpér heb je al profijt van een zakelijk aansluiting met deze garantie.

Type internet provider

Hier in Nederland hebben we 2 soorten internet provider via de kabel (meestal Ziggo) en via de telefoonlijn (Meestal KPN of een dochter onderneming soms ook te combineren met glasvezel). Bij het kiezen van een provider is het belangrijk het volgende mee te nemen in je keuze.

Internet via de telefoon kabel (adsl) wordt hoe verder je van de centrale zit steeds langzamer. Adsl is in veel gevallen goedkoper dan via de kabel. Internet via de coax kabel (dezelfde als voor de tv) is altijd sneller, maar hiervoor betaal je altijd iets meer.

Verlies met adsl

In elke gebied/plaats staat een centrale (centraal internet punt) waaruit alle bekabeling verspreidt ligt naar alle woningen en bedrijf complexen. Hoe verder jouw woning of bedrijf is van deze centrale hoe meer verlies je uiteindelijk krijgt. Als je kiest voor een adsl aansluiting kan je er vrijwel altijd vanuit gaan dat de betreffende aangeboden internet snelheid niet wordt gehaald. Ondertussen is er een uitzondering op deze regel met glasvezel, hiermee wordt de snelheid wel gehaald die wordt aangeboden door de internet provider. Glasvezel is in veel gevallen een stuk duurder dan een normaal adsl pakket.

ziggo internet als beste getest door tweakers

Ziggo Zakelijk internet

Internet snelheden.

Met een internet aansluiting meten we de snelheid op 2 manieren via de downstream en de upstream. Downstream (downloaden) bepaalt hoe snel je informatie op internet kan opzoeken en downloaden. Bijv. hoe hoger je downstream hoe makkelijker je bestanden download, des te sneller youtube fragmenten in laden of andere vormen van streaming media. Upstream (uploaden) bepaalt hoe snel je informatie terug stuurt, deze snelheid is vrijwel altijd langzamer dan de downstream omdat de meeste van ons veel minder uploaden in ons internet gebruik. Met uploaden kan je denken aan foto’s op Facebook zetten, e-mail verzenden of video’s op Youtube plaatsen. Alleen het plaatsen van video’s vereist iets meer van je verbinding, mocht je veel video’s uploaden is het raadzaam om een iets hoger internet pakket te nemen.

Vergelijking met verschillende zakelijk providers

Ziggo en KPN zijn de grootste leveranciers rondom internet, hieronder een kort overzicht van de verschillende snelheden. In deze tabel hebben we telfort in meegenomen omdat deze momenteel de goedkoopste is. Zodat je een duidelijk beeld hebt van de prijs, snelheid en service verhouding

Provider: Ziggo KPN Telfort
Downstream (downloaden) 60 Mbit 20 Mbit 30 Mbit
Upstream (uploaden) 10 Mbit 2 Mbit 3 Mbit
Type Kabel Adsl* Adsl*
Uptime* 99,6% onbekend onbekend
Prijs € 37,50 per maand € 39,26 per maand € 18,50 per maand

*Adsl: hoe verder je van de centrale zit des te lager de snelheid wordt
* vergelijking via https://www.internetten.nl/zakelijk/vergelijking

In bovenstaande overzicht doet KPN duidelijk iets verkeerd, als je een simpel zakelijk internet pakket wilt gebruiken is Telfort de juiste keuze. Als je direct een snelle en stabiele verbinding wilt gaan gebruiken dan is Ziggo het beste pakket om te kiezen.

Verschil met glasvezel

Als je gebruik wilt maken van een hogere snelheid  dan kom je in de wereld van glasvezel of een snelle kabel verbinding. In tegenstelling tot adsl heeft glasvezel geen verlies, een mooie voordeel.

Provider Ziggo Ziggo KPN
Downstream 180 Mbit 300 Mbit 100 Mbit
Upstream 30 Mbit 40 Mbit 100 Mbit
Type Kabel Kabel Glasvezel
Uptime* 99,6% 99,6% 99,9%
Prijs € 45,- € 57,50 € 52,50

*uptime garantie: Hoe meer naar de 100% hoe kleiner de kans op storingen, houw er rekening mee dat deze cijfers regelmatig wijzigen. Controleer en vraag het na bij de betreffende provider.
Er zijn vaak aanbieding rondom glasvezel, zoals je kan zien in de vergelijking is alleen de upstream het grote verschil. Als je veel video’s gaat uploaden biedt glasvezel een enorme uitkomst. Als je zoals de meeste bedrijven veel meer download biedt Ziggo nog steeds de beste mogelijkheden.

Voor al uw Ziggo zakelijke pakketten kunt bij ons terecht als geregistreerd partner van Ziggo, Bekijk onze pakketten

close

Blijf op de hoogte

Ontvang 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Vorig bericht
Verschil in notebooks
Volgend bericht
Office 365 personal of home verlengen

Wellicht ook interessant:

Blijf op de hoogte

Ontvang 2x per maand handige tips en persoonlijk advies.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. (Mailpoet) Lees onze privacyverklaring.

Nieuwste blog berichten

exchange e-mail
Carlo Konijn ICT advies en ondersteuning

Extra hulp nodig?

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen en/of opmerking laat hieronder een reactie achter.

Of plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Menu