Facebook virus verwijderen

3 oktober zijn er bijna een miljoen mensen slachtoffer geworden van een Facebook virus via de Facebook messenger. Via de Messenger-app krijgen gebruikers een bericht van een vriend of vriendin met daarin een linkje naar een video. Het is niet verstandig daarop te klikken, mocht je hier wel op hebben geklikt dan worden al jouw persoonlijke gegevens opgevraagd door het virus en verspreidt spam naar jouw vrienden en contacten in je contactenlijst op je telefoon.

Het Facebook virus herkennen en verwijderen

Het bericht met de link video.html zou verwijzen naar een grappig filmpje. Als je daarop klikt, kom je op een pagina terecht die vergelijkbaar is met YouTube. Vervolgens wordt gevraagd een extensie te installeren uit de Chrome Web Store. Als je dat doet, wordt er automatisch malware op je computer, tablet of smartphone geïnstalleerd. (ook terug te lezen via metronieuws)

Het Facebook virus verwijderen uit je Facebook account

Ga hiervoor naar je account instellingen, klik op apps en klik op aanpassen bij het app platform. Er verschijnt een lijst met alle Facebook apps gekoppeld aan je Facebook account. In deze lijst staat een applicatie van een onbekende ontwikkelaar die kan je verwijderen. Mocht deze er niet tussen staan kijk dan onder het apps, website en plugin tabblad en schakel het platform tijdelijk uit. Als je het apps platform uitschakelt kan je tijdelijk geen Facebook apps gebruiken. Tot je de apps lijst hebt opgeschoond en er zeker van bent dat er alleen apps in staan die jij gebruikt.

Facebook virus verwijderen van Facebook 2016Facebook Messenger spam berichten
Markeer het Facebook virus spam bericht als spam en verwijder het bericht.

Facebook wachtwoord aanpassen
Pas voor de zekerheid je facebook wachtwoord aan zodat het virus geen toegang meer heeft tot jouw Facebook profiel. Via account instellingen, algemeen kan je jouw wachtwoord aanpassen.

Browser reset om het Facebook virus te verwijderen
Het is belangrijk om je internet geschiedenis te verwijderen en te controleren of er een niet vertrouwde app is geïnstalleerd in de browser. Tot op heden is alleen Google Chrome getroffen door het virus, als je Chrome gebruikt ga dan naar instellingen en klik op extensies om de geïnstalleerde apps te controleren. Alle apps die er niet thuis horen kan je verwijderen. Verwijder daarna de complete internet geschiedenis.

Ga terug naar Facebook en zet het applicatie platform weer aan zoals hierboven beschreven mits je alle onbetrouwbare apps heb verwijdert. Het Facebook virus is als het goed is verwijderd, mocht je toch nog problemen hebben met je computer kan je voor de zekerheid je antivirus een extra scan laten doen om alles te controleren. Wij raden zelf G-Data Antivirus aan als antivirus, je kan een 30 dagen proefversie hier downloaden.

Is het gelukt om alles op te schonen laat het ons hieronder via de reacties even weten, of deel het bericht met je vrienden om ze te helpen.

close

Blijf op de hoogte

Ontvang 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Vorig bericht
E-mail instellingen webhosting (mac)
Volgend bericht
Office 365 herstellen

Wellicht ook interessant:

Blijf op de hoogte

Ontvang 2x per maand handige tips en persoonlijk advies.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. (Mailpoet) Lees onze privacyverklaring.

Nieuwste blog berichten

exchange e-mail
Carlo Konijn ICT advies en ondersteuning

Extra hulp nodig?

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen en/of opmerking laat hieronder een reactie achter.

Of plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Menu