Handige SEO tips

Zoekmachine optimalisatie een term die steeds vaker op internet te vinden is. Met zoekmachine optimalisatie gaan bedrijven op zoek om je website zo hoog mogelijk te krijgen in de Google zoekmachine resultaten. Er vanuit gaan dat dit de beste manier op zoveel mogelijk klanten en bezoekers te werven. Zoekmachine optimalisatie is meestal heel technisch omdat je in overeenstemming moet blijven met de richtlijnen van Google. Anders bestaat er een kans dat je webpagina of website uit de zoekresultaten wordt verwijderd.

Iets minder technisch omgaan met SEO

Het technische gedeelte blijft heel belangrijk voor zoekmachine optimalisatie, er zijn ook veel mogelijkheden om hoger te scoren in Google zonder enige technische kennis, Hieronder mijn tips om hoger te komen in Google met een klein beetje techniek.

1. Start een Blog
Met een blog kan je uitgebreid schrijven over je bedrijf, dienstverlening of gaan praten over je favorieten eten. Laten we het nog even bij je bedrijf houden, voordat ik over m’n eten ga beginnen. In de basis als je gaat bloggen geef je Google meer informatie over je bedrijf. Zie het maar als reclame, als ik een billboard heb zullen enkel bepaalde klanten op die betreffende locatie het bord zien staan. Als ik meerdere billboards heb vergroot ik de kans om gezien te worden. Dit is met Google niet anders, hoe meer informatie ik Google geef des te meer pagina’s getoond kunnen worden in de zoek resultaten.

2. Selectief zijn met onderwerpen
Als je eenmaal begint met bloggen is het raadzaam om te variëren met het onderwerp waarover je schrijft. Google is niet gek als ik over computer reparatie een blog heb geschreven en ik zou een 2e schrijven zegt Google, Nee Meneer Chi ik heb al een bericht over computer reparatie. Het 2e bericht wordt dan niet meegenomen in de zoekresultaten, Als ik bericht zou schrijven over notebook reparatie dan wordt deze wel opgenomen in de zoekresultaten. Op deze manier kan je altijd wel ergens over schrijven een beetje variatie en je schudt zo een paar leuke onderwerpen uit je mouw.

3. Intern linken
Als je meerdere blog berichten kan je deze met elkaar verbinden, dit noemen we intern linken. Als je welleens op Wikipedia bent geweest dan zie je dit overal op hun website. Elk onderwerp is gekoppeld aan een relevant volgend onderwerp. Zoals je wellicht hiernaast in zijbalk hebt gezien doen wij hetzelfde met onze kennisbank. Alle relevante blogs zijn met elkaar verbonden aan een hoofd categorie, zoals onderop dit bericht verschijnen relevante blogs. Dit zijn allemaal interne links. Google is hier groot fan van omdat ik mijn bezoeker meer informatie geef over het betreffende onderwerp.

chi-computers-google-seo-website

4. Meer dan alleen maar tekst.
Ik kan blijven schrijven tot ik een ons weeg, maar zoals de meeste bezoekers bekijken ze een pagina in een paar tellen. De tekst wordt door gescant en aan de hand van de plaatjes bepaalt een bezoeker om op je website te blijven. Het is daarom raadzaam om je blog te beginnen met een afbeelding die duidelijk aansluit met onderwerp waarover je schrijft. Als je heel veel tekst heb kan je overwegen om tussen de alinea’s een extra afbeelding te plaatsen.

5. Schrijf niet voor Google
Voorheen kon je hoger komen in Google door zo vaak mogelijk een aantal trefwoorden te gebruiken op een pagina of blog, ondertussen heeft Google die truc door en wordt je website in waardering verlaagt of is z’n geheel verwijderd als je een poging doet om een trefwoord te veel te gebruiken. Ik zie nog steeds bedrijven met pagina’s zoals bouw bedrijf Heerhugowaard of bouw bedrijf Alkmaar. In de hoop dat ze lokaal goed gevonden worden. Het is een nutteloze strategie, Uitendelijk krijgt je website veel meer waarde als je relevante pagina’s en blogs schrijft waarmee je jouw klant informeert. Google is ondertussen slim genoeg om te zien wat voor bedrijf je bent en wat je precies doet.

6. creëer overzicht bij lange pagina’s of berichten
Ik had het er al eerder over dat de meeste mensen in een paar seconden over je pagina heen scrollen. Een manier om je bezoeker te helpen is door kopteksten of een vet gedrukt onderwerp. Hiermee kan je een bezoeker sturen naar een betreffende onderdeel van je pagina of blog.

Nu toch een beetje techniek

7. Een goede mobiele website.
Ondertussen leven we met onze smartphone en we zoeken het internet af met het handige apparaat. Echter kan ik met rot irriteren als ik op een website kom die niet mobiel is. Dan moet ik in en uitzoomen en als dit niet vloeit gaat, ga ik weg op zoek naar een andere website. Zo denken de meeste bezoekers, zorg voor een goede mobiele website die zich aanpast aan het type scherm. Een bijkomend voordeel: Google waardeert je website hoger in de zoekresultaten als het een goede mobiele website is. Mocht je website nog niet mobiel zijn bekijk dan eens onze 123 website pakketten.

8, Snel inladen van je website
Dit is voornamelijk van toepassing voor mobiele bezoekers, Als je website er lang overdoet om een pagina te laden zou het zomaar kunnen gebeuren dat de bezoeker je website weer verlaat. Om je website sneller te maken, heb je wat meer technische kennis nodig en het is raadzaam om dit uit te besteden. bijv. via onze abonnementen.

Een andere methode om je website sneller te maken is te kiezen voor een snel hosting platform, bij de meeste providers worden er 100 klanten op een server geplaatst. Hierdoor is de kans groot dat de server overblast raakt en dat jouw website langzaam wordt. Op onze webhosting plaatsen wij 50 klanten per server, hierdoor wordt onze server niet over belast en daarna beginnen we op de volgende server voor de volgende klanten. Bekijk onze webhosting pakketten.

9. beschrijvende links
Ook iets meer technisch maar als je kijkt naar de url in de adres balk zie je bij mij duidelijk in beeld: chicomputers.nl de datum en het onderwerp van het bericht. Bij de meeste website zie je bijvoorbeeld nog (example.com/12345) Die is zonde voor de pagina met een beschrijvende link vertel je google meer over het onderwerp en je bezoeker heeft gelijk een beeld bij het onderwerp waarover je vertelt. Om beschrijvende links toe te passen op je website zul je contact op moeten nemen met je website bouwer of hosting maatschappij.

10. Terug naar het eten
Ik had het in begin al even opgenoemd, een van de voordelen van een blog, is het schrijven in een persoonlijk tintje. Ga eens mee in de stroom van nieuwsontwikkelingen of deel handige tips die je zelf toepast binnen je bedrijf. Het zijn allemaal kansen om weer een klant aan te trekken, vergelijkbaar als mijn bericht over pokemon go

ESET protect banner
Vorig bericht
Verschil in notebooks
Volgend bericht
E-mail instellingen webhosting (outlook)

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Krijg 6 maanden lang toegang tot de Chi Computers – Academy en ontvang elke 6 weken een korte leuke training om mee te beginnen

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

6 maanden gratis toegang.

Online trainingen

Ontvang elke 6 weken een leuke online training om jouw bedrijf beter te beveiligen, elke 2 weken ontvang je praktische tips.

Leuke video’s (15 min.)
Praktische tips.
#cyberfit.
Vergoot jouw kennis,
Eenvoudig toepasbaar.
Cyberweerbaarheid.
Carlo Konijn ICT advies en ondersteuning

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Acronis cyberfit