Website beveiliging met een SSL certificaat.

Beveilig uw website met een SSL certificaat in overeenstemming met het CBP

  1. SSL certificaten
  2. Nederlandse overheid
  3. CBP (boete)
  4. Voordelen & kosten SSL certificaat.

SSL certificaten, tijdens het bestellen van een product in een webshop of een bestelling via thuisbezorgd.nl vul je jouw persoonlijke gegevens in voor je bestelling. Deze gegevens worden verzonden naar de betreffende partij via het internet. Deze gegevens worden door meeste partijen als bol.com, thuisbezorgd of bijv. banken beveiligd met een SSL verbinden. De persoonlijke gegevens die verstuurd worden via het internet zijn versleuteld. Waardoor ze niet opgepakt kunnen worden door een hacker of iemand die kwaad wil met uw persoonlijke gegevens.

Een SSL verbinding valt te herkennen door het slotje in uw browser, Als u zich bevindt op een website zonder versleutelde verbinding (zonder slotje) bestaat de kans dat uw gegevens worden onderschept.

ssl

De Nederlandse overheid

De Nederlandse wet erkent het probleem van een onveilige website en het risico dat persoonlijke gegevens te makkelijk op straat belanden of gebruikt worden door hackers voor enige vorm van fraude. Het college bescherming persoonsgegevens (CBP) adviseert daarom aan alle website beheerders om een SSL certificaat te gebruiken. Als de website persoonlijke gegevens verzamelt van z’n bezoekers. Hieronder valt in ieder geval het verzamelen, vastleggen, ordenen, bewaren, bijwerken, wijzigen, opvragen, raadplegen en gebruiken van persoonsgegevens. Ook het verstrekken door middel van doorzending, verspreiding of elke andere vorm van terbeschikkingstelling, samenbrengen, met elkaar in verband brengen valt hieronder. Dit geldt eveneens voor het afschermen, uitwissen of vernietigen van gegevens.

Kort samen gevat, bestelformulieren, contact formulieren en overige formulieren die ingevuld worden met onder meer Voornaam, Achternaam, E-mailadres, en bijhorende gegevens.

De vermelding van een e-mailadres van het betreffende bedrijf op de website is wel toegestaan zonder SSL beveiliging mits deze bij het aanklikken de e-mail cliënt opent op het systeem, tablet of smartphone.

ssl

Alle informatie is hier na te lezen via het CBP of bekijk de handleiding op rijksoverheid.

Risico, wanneer je als bedrijf een onveilige website hebt en deze niet beveiligd met een SSL certificaat loop je het risico van een boete tot € 4500,- euro. SSL is min of meer verplicht gesteld in de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Er zijn uitzonderingen hiervoor die je kunt nalezen in de handleiding van rijksoverheid. Het CBP controleert websites of deze wetgeving wordt naleeft. Bij het niet naleven van deze wet wordt je als bedrijf verplicht gesteld om je website te beveiligingen bij weigeren loop je wederom de kans op een hoge boete.

De voordelen van een SSL verbinding

Beveiligd volgens de WBP
Persoonsgegevens veilig verstuurd
duidelijk zichtbaar in de browser
Hogere waardering in Google

Bij al onze hosting pakketten kunt u een SSL certificaat aanvragen en door ons laten installeren, u betaalt jaarlijks voor uw SSL certificaat per website.

SSL voor een website € 15,- per jaar ( alleen slotje in de browser ) meer informatie en bestellen

SSL voor een website uitgebreid ( slotje met bedrijfsvermelding ) € 150,- per jaar meer informatie en bestellen

Anywhere office ebook

Gratis E-book, overal eenvoudig werken met Microsoft 365 voor Bedrijven.

Ontvang het gratis ebook en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

close
Anywhere office ebook

Gratis E-book, overal eenvoudig werken met Microsoft 365 voor Bedrijven.

Ontvang het gratis ebook en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Vorig bericht
Normaal start menu in Windows 8.1
Volgend bericht
Verschil in lees en schrijfsnelheid HDD & SSD

Wellicht ook interessant:
Blijf op de hoogte

Ontvang 2x per maand handige tips en persoonlijk advies.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. (Mailpoet) Lees onze privacyverklaring.

Nieuwste blog berichten
Carlo Konijn ICT advies en ondersteuning

Extra hulp nodig?

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen en/of opmerking laat hieronder een reactie achter.

Of plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.
Menu