Verschil in notebooks

Zoveel soorten notebooks, welke is het beste om te nemen ? Het is een vraag die volgens mij iedereen bij de media markt stelt of in de grote webshops die vrijwel alle merken laptop aanbieden. De filosofie van small, medium of groot is hier ver te zoeken. Om nog maar net niet te vloeken in de kerk hier denkt Apple anders over.

Dus om je het lezen te besparen, mooie specs zeggen niks, de bijhorende prijs ook niet. Wil je een goede laptop altijd goed opletten en doe een beetje onderzoek of vraag het ons.

rijen laptops bij de mediamarkt
Foto van z24.nl

Verschil in snelheid

Een laptop maakt net zoals een computer gebruik van een processor, intern werk geheugen, een hardeschijf en een videokaart. Dit is voor de meeste nog simpel te begrijpen, hoe hoger de processor, hoe meer werk geheugen, des te groter de hardeschijf, des te meer je kan met je laptop.

De meeste vergeten het belangrijkste onderdeel hierin: Het moederbord, de printplaat waar al deze onderdelen op worden geplaatst. Hier is in alle gevallen het grote prijsverschil in terug te vinden, een moederbord kan op verschillende manieren worden gebouwd. Bijvoorbeeld met de ondersteuning van een snelle processor maar niet met de mogelijkheid om deze snelheid volop te benutten. Deze laptop zijn met de prijs en specificatie verhouding in veel gevallen goedkoper dan de rest. Zoals op het prijskaartje wordt weergegeven lijkt het dat je een snelle laptop koopt, letterlijk voor een koopje. Eenmaal thuis kom je erachter dat de laptop niet veel sneller lijkt te zijn of na een korte periode langzaam begint te worden.

instap laptop de asus vivobook

Wat is de beste, de snelste en met de beste prijs.

Hier zal elke verkoper om lachen en nu wordt het een beetje technisch, dat mooie moederbord die alles kan en de volledige snelheid kan gebruiken is ten alle tijden duurder dan alle andere laptops met dezelfde specificaties. Alleen op de website van de betreffende fabrikant kan je terug lezen bij de specificaties of de betreffende laptop volledig gebruik maakt van alle capaciteiten. Bij de meeste fabrikanten staat het niet duidelijk op de website, uiteraard met een reden anders kon de helft van het assortiment de vuilnisbak in. Een die het goed blijft doen is Apple met een aantal modellen en niet meer, en ten alle tijden met de juiste snelheid en mogelijkheden.

Een Windows notebooks leverancier Asus beweegt zich ook zo in de markt, Een Asus laptop wordt uitgerust met de juiste snelheid en capaciteiten. Daarnaast is Asus een van de weinige die 2 jaar garantie geeft op zijn notebooks. Ze weten duidelijk waar ze mee bezig zijn en in de praktijk is dit ook zeker zichtbaar. De meeste Asus notebooks komen goed uit de testen en werken als de beste.

Small, medium groot.

Het kiezen van de juiste kan je het beste zien als small, medium groot. Wat wil je met de notebook gaan doen ? Als het blijft bij alleen internet en e-mail voldoet een simpele notebook vanaf € 300,-. (zoals de e serie van Asus ) Zoek je liever een laptop die een beetje van alles kan kom je al gauw in de buurt van een notebook rond de € 600,- (zoals de N serie van Asus ) en een echte alleskunner is meestal rond de € 1000,- ( zoals de X serie van Asus ).

ESET protect banner
Vorig bericht
Verschil in lees en schrijfsnelheid HDD & SSD
Volgend bericht
Handige SEO tips

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

3 maanden gratis toegang.

Online trainingen

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers – Academy met Guardey.

Leuke video’s (15 min.)
Praktische tips.
#cyberfit.
Vergoot jouw kennis,
Eenvoudig toepasbaar.
Cyberweerbaarheid.
Carlo Konijn, ict adviseur Chi Computers

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Acronis cyberfit