Doorschakelen met een grandstream toestel

Als u gebruik maakt van ons VoIP platform, kunt ten alle tijden gebruik maken van koud of warm doorschakelen. Met koud doorschakelen wordt de beller zonder voor aankondiging door gestuurd naar de betreffende medewerker. Bij warm doorschakelen komt de beller eerst in een wachtrij met wachtmuziek en kan de betreffende medewerker eerst zijn/haar collega bellen voor een voor aankondiging.

Extra lijn om warm door te schakelen via een grandstream toestel

Koud doorschakelen

Koud doorschakelen via een Grandstream toestel GXP16xx , 2xxx. Als iemand belt neemt u net zoals u gewend bent de telefoon op. Om deze beller koud door te schakelen drukt u terwijl u de beller aan de lijn hebt op de doorschakel toets (symbool met 2 toestellen en een pijltje van de een naar de ander). Op het toestel wordt nu gevraagd naar wie wilt u doorschakelen. voer het telefoonnummer in of de verkorte toestel code. (toestel code staat meestal op het toestel) Als u het nummer heeft ingevuld drukt op de toets doorschakelen, deze wordt weergegeven op het display van het toestel.

Warm doorschakelen

Via warm doorschakelen neemt u ook de lijn op zoals u gewend bent als er iemand belt. Om warm door te schakelen zet u de beller eerst in de wachtrij via de pauze knop op het toestel. De bellende lijn gaat nu knipperen als indicatie dat de beller in de wacht staat. open een 2e lijn op het toestel en kies het nummer van de collega die u wilt bellen voor een voor aankondiging en straks naar toe doorschakelt. U kunt hiervoor een 06 nummer invullen, vast nummer of een verkorte door kies code.

Als uw collega opneemt geeft u aan wie er in de wacht staat voor hem/haar, als uw collega beschikbaar is en de beller wilt aannemen drukt op de doorschakel toets (symbool met 2 toestellen en een pijltje van de een naar de ander) en druk daarna op de knipperende lijn van de beller die in de wacht staat. Beide lijnen worden automatisch opgehangen en de beller is nu automatisch door gezet naar uw collega.

Faq: Als ik bij warm doorschakelen mijn collega niet te pakken krijg wat moet ik dan ?

Dan kunt u uw 2e lijn ophangen en de 1e knipperende lijn weer op pakken door op het knipperende lampje te drukken. Samen met de beller kunt u afspreken om later terug te bellen of een bericht achter te laten voor uw collega.

Anywhere office ebook

Gratis E-book, overal eenvoudig werken met Microsoft 365 voor Bedrijven.

Ontvang het gratis ebook en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

close
Anywhere office ebook

Gratis E-book, overal eenvoudig werken met Microsoft 365 voor Bedrijven.

Ontvang het gratis ebook en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Volgend bericht
Beltoon aanpassen op een grandstream VoIP toestel

Wellicht ook interessant:

Blijf op de hoogte.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. (Mailpoet) Lees onze privacyverklaring.
Carlo Konijn ICT advies en ondersteuning

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

m365
Menu