Waar is de Windows 10 productcode voor de Windows 10 upgrade ?

Microsoft geeft in de periode van 29-juli-2015 tot 29-juli-2016 een gratis upgrade naar Windows 10. Dit gaat met een speciale tool die Microsoft beschikbaar heeft gesteld. Deze upgrade tool kan je gebruiken op het systeem waarop je de gratis upgrade wilt uitvoeren.

Windows 10 productsleutel

De bestaande Windows 7 of 8 productcode wordt omgezet i.c.m. uw hardware id naar Windows 10. Deze gegevens worden opgeslagen op de Microsoft server. Zodra u een nieuwe schone Windows 10 installatie installeert. Wordt uw exemplaar van Windows 10 automatisch geactiveerd mits er geen essentiële hardware is gewijzigd in uw systeem.

Als u in bezit wilt zijn van uw Windows 10 productcode kunt u deze via deze tools opvragen. jellybean Keyfinder 

Windows 10 sleutel ophalen

VIa het keyfinder programma komen TY4CG-enz of JVF76-enz naar voren dit zijn sleutels die gebruikt worden bij de gratis upgrade. Samen met het hardware id van je systeem worden deze opgeslagen op Microsoft server 

windows 10 productcode

Microsoft heeft aangegeven voor iedereen die zijn Microsoft account gebruikt of een office 365 account dat deze gebruikers geen code nodig hebben. Aangezien de productcode wordt gekoppeld aan je Microsoft Account.

Meer over de Windows 10 productcode is terug te vinden op het Microsoft forum

Vraag: Hoe kan ik een schone installatie uitvoeren, nadat ik Windows 10 heb bijgewerkt?

Antwoord: Zodra de pc gratis is bijgewerkt naar Windows 10, wordt deze automatisch geactiveerd. Je kunt daarna, op de pc waarop je de gratis update eerder hebt uitgevoerd, opstarten vanaf een Windows 10 medium om Windows 10 opnieuw te installeren. Je hoeft Windows 10 dus niet opnieuw te kopen of terug te gaan je vorige Windows versie. De Windows 10 FAQ geeft aan welke Windows 7 of Windows 8.1 versies je kunt upgraden naar Windows 10. Hierin vind je meer informatie over Windows 10 die wij vorige maand reeds bekend hebben gemaakt.

Om Windows 10 schoon te installeren, op een apparaat dat je reeds gratis hebt bijgewerkt, kun je het volgende doen:
1.    Een installatie medium van Windows 10 (ISO) maken voor USB stick dan wel Dvd.
2.    De Windows installatie uitvoeren en daarbij het invoeren van een product sleutel overslaan. Windows 10 zal zich op deze apparaten namelijk automatisch online activeren. De optie om het invoeren van de product sleutel over te slaan, zal enkel aanwezig zijn bij het starten van het installatie medium, dat je reeds eerder hebt gemaakt. Je hebt dus geen Windows 10 product sleutel nodig wanneer je Windows 10 al hebt bijgewerkt met behulp van de gratis upgrade.

Vraag: Wat gebeurd er wanneer ik de hardware van mijn pc wijzig?

Antwoord: Wanneer essentiële hardware van pc wijzigt, zoals het moederbord, zal Windows opnieuw moeten worden geactiveerd. In dat geval is de gratis Windows 10 activatie niet meer geldig. Dit werkt hetzelfde als voorgaande upgrades zoals die van Windows 7 en 8.1.

Deze informatie is via deze link terug te lezen op het Microsoft forum

ESET protect banner
Vorig bericht
De Windows 10 upgrade stap voor stap uitvoeren
Volgend bericht
Computer & notebook reparatie Heerhugowaard

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Krijg 6 maanden lang toegang tot de Chi Computers – Academy en ontvang elke 6 weken een korte leuke training om mee te beginnen

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

6 maanden gratis toegang.

Online trainingen

Ontvang elke 6 weken een leuke online training om jouw bedrijf beter te beveiligen, elke 2 weken ontvang je praktische tips.

Leuke video’s (15 min.)
Praktische tips.
#cyberfit.
Vergoot jouw kennis,
Eenvoudig toepasbaar.
Cyberweerbaarheid.
Carlo Konijn ICT advies en ondersteuning

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

2 reacties. Reactie plaatsen

 • Ik heb de ouwe pc van me broer overgenomen en heb me eigen harde schijf ingezet. De windows 10 had ik al gratis geupgrade vorig jaar. Maar nu zegt ie dat mijn windows een validatie code nodig heb. Wtf?? Hoe kan ik dit probleem oplossen?

  Beantwoorden
  • Beste Fran,

   Aangezien de computer in zijn geheel anders is stemt deze niet langer overeen met de geactiveerde hardware id, Je zal hiervoor een versie van Windows 7 of 8.1 moeten installeren en deze hierna upgraden naar Windows 10. Zodat het systeem geregistreerd wordt met een nieuwe hardware id.

   Daarna als je in de toekomst opnieuw Windows 10 zou installeren wordt deze automatisch geactiveerd, Tijdens de Windows installatie kan er gevraagd worden naar een productcode deze kan je overslaan door op overslaan te klikken.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Acronis cyberfit